Tjosan

Onsdag idag. Har städat och tvättat lite. Imorn ska jag skriva kontrakt på lägenheten! :D Ska bli kul ^^.

Onsdagen jag sent glömmer

Jag brukar hålla koll på dagar och datum. Jag har bra koll på sånt. Idag kommer jag komma ihåg för att idag, onsdagen den 18/11-09 fick jag svar på om jag får lägenheten eller inte. Jag får den. Från och med 1/1-10 har jag nycklarna i handen. Känns helt super :) Vill bara dansa och hoppa runt av glädje!

Pappa tjatar på mig som att jag är 12 år. Ganska irriterande, han behandlar mig som ett barn, men förväntar sig att jag ska klara av exakt allt. Hur går det ihop? Well, fick ett utbrott på honom som vanligt. Men det löser sig nog.

Pratade med syster i telefon idag också. Vi diskuterade lite om dittan och dattan. Bråkade lite, fräste och sånt. Som vanligt.

Pratat med Niclas i telefon idag med, och gör nu med. Vet inte hur jag ska tänka tycka eller känna. Han gör mig så ledsen, och arg. Här om dagen antydde han att jag var knubbig. Tack så mycket. Och igår sa han att jag var på väg att bli alkis. Bara för att jag var på krogen i fredags och funderar på att gå på fredag igen. Han super mer än mig, men det vägrar han se. Blir som sagt ledsen över detta. Men men. Man kan ju inte få allt i världen.

Saker ni kanske inte visste om mig.

*Jag böt namn när jag var 13.
*Jag är riktigt rädd för sniglar och smådjur.
*Jag lider av pognofobi.
*Mitt längsta förhållande är mitt nuvarande på 8 månader.
*Jag kallades för Kalle när jag var liten.
*Jag fick missfall i Augusti.
*Jag är pälsallergiker.
*Jag är pedantisk.
*Jag lider av tvångstankar/handlingar.
*Jag kan stoppa en kondom i näsan och dra ut den genom munnen.
*Jag vill bli psykolog eller konditor.
*Jag har gått i 11 olika skolor.
*Dom personerna jag ser upp till mest i världen är min syster Liza och min mormor.
*När jag var liten ville jag ha 18 barn.
*Jag älskar att baka och laga mat.

Helt vanlig jävla söndag

Söndag, en helt onödig dag faktiskt. Jag har pusslat hela dagen, var smått roande faktiskt. Hela pusslet på 4 timmar, det är iof bara 110 bitar i timmen, men ändå.  Farmor och farfar var här. Ming hade en kompis här, jag har pratat i telefon, suttit här vid datorn. Idag har jag nog inte så mycket att berätta om. Det får bli ett tanklöst tråkigt inlägg, som dom flesta bloggare har var eviga dag.

Patetiskt

Så jävla lame fredag. Cissi och jag planerade att gå på krogen, men så blev det inte för jag har inga pengar. Så då ska hon vara "barnvakt" idag.. Helt plötsligt så hon kunde inte komma hit som hon skulle.. Jo tjena.. Blir sjukt trött på sånt. Lögner och bullshit! Jag kan ta ett "Nej, men jag går på krogen med .... istället så kommer jag till dig imorn" jag menar. Spelar väl ingen roll. Men att hitta på patetiska lögner.. -.-

Bra torsdag

Haft en underbar torsdag tillsammans med Niclas och Cissi, först så skojade och stojade vi lite, sjöng singstar och bara snackade, sen så åkte Cissi in till stan för att träffa lite andra kompisar, hon kommer tillbaka i morgon. Niclas mamma och syster kommer även hit och hälsar på. Ska bli kul.
Varit en lång rolig men ändå jobbig dag. Man tycker att föräldrar kan vara lite tystare när dom ska ha sex. Har nog men för livet nu. Usch. Funderar på att skicka ett mail till morsan också. Har ett och annat att säga till henne så. Annars är det bra, Niclas och jag snackar stojar och har fått riktigt bra i vårat förhållande på senaste tiden, jag älskar han mer och mer för varje dag.
Han vill spela tv-spel nu, men jag är tveksam, det är sent och jag är trött, vill bara ligga och hålla om och gosa till en bra film :)

Ha det gött, hej!

Bra att ha fraser på finska och latin.

På finska:
minä olen yksi likainen isotissinen tyttö - jag är en stygg flicka med stora bröst
Auta minua, olen kännissä enkä löydä kotiin! - Hjälp mig, jag är full och hittar inte hem!
hevosenperse - hästarsel
Olen ruotsalainen enkä ymmärrä mitä puhuy. - Förlåt, jag är svensk och förstår inte vad du säger.
Minua panettaa - jag är sexsugen.
Minä olen kiimainen - jag är kåt.

Och nu lite latin jag tycker om:
Nemo me impune lacessit - ingen provocerar mig ostraffat.
Ad astra per aspera - till stjärnorna genom svårigheter.
Amor patriae nostra lex - kärleken till fosterlandet är vår lag.
Non fui, fui, non sum, non curo - jag fanns inte, jag fanns, jag finns inte längre, jag bryr mig inte.
Nondum amabam, et amare amabam. quaerebam quid amarem, amans amare - Jag älskade ännu inte, även om jag ömmade för kärlek. Jag sökte vad jag kunde älskat, förälskad i kärleken.
Nullum magnum ingenium sine mixtura dementiae fuit - inget stort geni saknar ett stänk vansinne.
Nu har ni lite fraser ni kanske får användning för nån gång. :)

Nötallergi

Det är en sak jag tycker är dumt i samhället. Eller ja det finns många saker. Men just denna sak stör jag mig på. Det har länge varit heta diskussioner om rökare, och hur jobbigt det är för icke rökare eller folk som är allergiska. Det kan jag förstå, och nu får man inte röka inne på offentliga ställen. Det tycker jag också är riktigt bra.

Men! Det finns en sak jag tycker är jobbig. Jag är nötallergiker. Om jag går på krogen så får jag andningssvårigheter och utslag efter ett tag om det serveras nötter, jag får svårigheter på bio för att folk äter nötter, folk på bussar äter nötter. Om man går till ett café på sommaren så finns det glass med krossade nötter på. Så jag som nötallergiker är väl också väldigt utsatt?
På allt är jag även allergisk mot pälsdjur. Vilket också tar mig till buss/tågtrafik. Tåg är en sak, då är det pälsdjur i ena vagnen fritt i andra. Jobbiga är att det ofta kan vara fullt i allergifria vagnen. Men bussar. Bak i bussen får man ha djur, och fram är för allergiker, men även för synskadade, handikappade och gravida. Så det är inte alltid man får plats där heller. Dessutom så är det inte en osynlig vägg som gör att allergena ämnena inte kommer framåt. Som att säga "Bak i bussen får ni röka, om ni inte tål rök sitt framme." Det funkar ju inte heller i praktiken.

Tycker faktiskt det är nåt politikerna borde se över. För ärligt talat, det är inte så värst kul att sitta på en bio och må dåligt pga att någon sitter nära och äter nötter.

Hejsan

Tänkte byta till blogg.se, använde blogspot.com förut.
Kommer skriva ner mina tankar här, har oftast lite uppehåll mellan inläggen men det kanske ni kan ha överseende med.

Mitt namn är Clara, jag är 18 år bor i Örebro, har en underbar pojkvän. Intriger med min mor, hatkärlek till min syster. Upp och nedgångar, bipolär sjukdom. En dramatiserad blogg alltså. Du väljer om du vill läsa. Jag skriver bara.

Mmm.


Välkommen till min nya blogg!